Suikerkaai Halle tijdelijk eenrichtingsstraat

18/02/2019

De verkeerscirculatie op de Suikerkaai langs het kanaal naar Charleroi in Halle is van 18 februari tot 1 oktober 2019 tijdelijk gewijzigd.  De Vlaamse Waterweg nv laat er in het kader van de oeverwerken ter voorbereiding van de nieuwe Zuidbrug één baanvak afsluiten ter hoogte van de Zennebrug en de stadsmagazijnen.

Eén van de eerste werven in het kader van de opwaardering van het kanaal naar Charleroi is die voor de bouw van de Zuidbrug in Halle.  Deze Zuidbrug wordt de nieuwe autoverbinding tussen de René Deboecklaan en de Suikerkaai enerzijds en de Vogelpers en Sint-Rochusstraat anderzijds.  Ze zal dus de nabijgelegen Bospoortbrug vervangen, die in de toekomst wordt vernieuwd en zal voorbehouden zijn voor voetgangers en fietsers.  Zowel op de linker- als rechteroever van het kanaal in Halle, zijn er voorbereidende werken aan de gang voor de bouw van de Zuidbrug.

Eénrichtingsverkeer Suikerkaai

Dit jaar worden in eerste instantie de bestaande oevers vervangen door nieuwe oevermuren. Om deze oeverwerken vlot en veilig te kunnen uitvoeren dient de verkeerscirculatie op de Suikerkaai tijdelijk te worden aangepast.  Hiervoor zal van 18 februari 2019 tot 1 oktober 2019, één baanvak van de Suikerkaai afgesloten worden ter hoogte van de Zennebrug en de stadsmagazijnen.

Tijdens deze werken zal er tussen de Thevenetlaan en de Zennebrug één rijstrook beschikbaar blijven op de Suikerkaai in de richting van de Bospoortbrug. De doorgang richting Zennebrug wordt afgesloten. Er kan omgereden worden naar het Bevrijdingsplein via de Basiliekstraat, de Arkenvest en Bergensesteenweg. Voor fietsers en voetgangers is er geen probleem. Zij kunnen in beide richtingen gebruik blijven maken van de Suikerkaai.  De industriezone 3A blijft toegankelijk via het Bevrijdingsplein. Ook het verkeer dat de industriezone wil verlaten kan opnieuw richting Bevrijdingsplein rijden.

Aannemer THV Herbosch-Kiere/Viabuild is op 18 februari 2019 gestart met de werfinrichting en aanpassing van de verkeerscirculatie in de werkzone en de aanvoer van de nodige werftuigen.  Het boren van de eerste betonpalen in de oevers vat aan in de week van 18 maart 2019.

Doel is om de oeverwerken tegen 1 oktober van dit jaar afgerond te hebben. 

Klik hier voor meer informatie over de werf van de Zuidbrug of contacteer ons.