Minder-hindermaatregelen rond bouw Zuidbrug Halle

De Vlaamse Waterweg nv neemt vanaf morgen een aantal maatregelen in het kader van de vorig jaar opgestarte bouw van de Zuidbrug over het kanaal naar Charleroi.

Morgen dinsdag 22 januari 2019 gebeurt in de loop van de dag de verkeersomschakeling van het bestaande jaagpad langs het water naar het tijdelijk jaagpad langs de sporen. De aanwezige signalisatie zal hiertoe worden aangepast.  Fietsers en voetgangers zullen op de rechteroever vanaf dan het nieuwe tijdelijke jaagpad langs de sporen moeten gebruiken. Het huidige jaagpad langs het kanaal zal vanaf dan dienstdoen als werfweg en verboden worden voor voetgangers- en fietsers.  Met de aanleg van dit tijdelijk jaagpad investeert DVW ruim 220.000 euro in een minder-hindermaatregel om de overlast van de werf van de Zuidbrug te beperken.

Verder begint de aannemer morgen ook met de ontbossing van een tweede zone op de rechteroever, de uitvoering van grondwerkzaamheden ten behoeve van de bouw van de nieuwe rechteroeverwand en het bouwrijp maken van het terrein.  Tegelijkertijd wordt er op de linkeroever de wegenis van en naar de KMO-zone aangepast om voldoende werfruimte te hebben voor de aanvoer en plaatsing van de secanspalenmachine die de betonnen palenwand op de linkeroever zal maken. Tijdens deze werken blijft de doorgang naar de KMO-zone gegarandeerd.

Klik hier voor meer informatie over de werf van de Zuidbrug of contacteer ons.