Klarabrug open voor publiek

06/04/2021 - De Klarabrug werd vandaag opengesteld voor het publiek. Op die manier is er opnieuw een rechtstreekse verbinding tussen de stationsomgeving en het stadscentrum voor voetgangers en fietsers.

Tot de Tweede Wereldoorlog was er ter hoogte van de Dijkstraat een rechtstreekse voetgangersbrug tussen de wijk Sint-Rochus en het stadscentrum. Eerst via de Pont Branlant, de zogenaamde Waggelbrug, en na 1930 via de Passerelle du Parc. Maar deze brug werd door de Duitse bezetter opgeblazen en werd nadien nooit meer vervangen.

Zo’n 80 jaar later is er echter opnieuw een voetgangersbrug. En dat is fijn nieuws voor wie vlot van de stationsomgeving naar het stadscentrum wil. Voetgangers moeten niet langer een ommetje maken via de Bospoortbrug of de Nederhembrug maar kunnen via de brug over de sporen en de nieuwe Klarabrug meteen naar de Willamekaai wandelen. Door deze brug sta je op nauwelijks 10 minuten van de stationsomgeving op de Grote Markt. Ook fietsers mogen van de brug gebruik maken maar moeten de fiets wel aan de hand houden.