Invaren nieuwe Zuidbrug

15/01/2021 - Belangrijke mijlpaal voor de Zuidbrug: dit weekend wordt de nieuwe boogbrug naar haar definitieve locatie gevaren en daar vakkundig op haar plaats gelegd. Let op! We roepen iedereen op om niet ter plaatse te komen kijken. We brengen de hele invaaroperatie mooi in beeld en zullen die beelden na het invaren ook meteen met jullie delen.

De afgelopen maanden werden op het montageterrein de verschillende brugdelen al aan elkaar gezet en geschilderd.

De werken zullen het hele weekend in beslag nemen. Op 16 januari wordt de nieuwe brug opgevijzeld op het montageterrein en op twee pontons op het Kanaal naar Charleroi gereden. Op 17 januari wordt de brug dan met behulp van de pontons en lieren naar haar definitieve plaats gevaren.

De bouw van de nieuwe Zuidbrug kadert in de opwaardering van het Kanaal naar Charleroi. Een pakket van maatregelen dat de toegankelijkheid van het kanaal voor binnenschepen moet verbeteren en de containervaart moet bevorderen.

OPGELET! De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) tegen te gaan blijven gelden. Daarom roepen we de bevolking op om niet ter plaatse te komen kijken. We brengen de hele invaaroperatie mooi en beeld en zullen die beelden na het invaren ook delen.